În vestul țării apare „culoarul de trafic Mureș Nord”

184

Mai multe drumuri judeţene care străbat judeţul Hunedoara de la vest la est, în paralel cu râul Mureş, vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 35,74 milioane euro, contractul de proiectare pentru cele cinci sectoare rutiere fiind semnat miercuri la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Denumit ‘Culoarul Mureş Nord’, proiectul îşi propune modernizarea a peste 65,8 kilometri de drumuri judeţene care trec pe teritoriile a şapte unităţi-administrativ teritoriale, scopul lucrărilor fiind asigurarea unei noi variante de transport, alături de autostrada A1 şi DN7.

Noul culoar de transport începe în comuna Ilia, trece prin zona localităţilor Brănişca, Vălişoara, Şoimuş, Băiţa şi se încheie în Geoagiu, la limita cu judeţul Alba. Contractul de proiectare al Culoarului Mureş Nord, în valoare de 1,3 milioane lei, ce a fost semnat miercuri la sediul CJ Hunedoara, va trebui finalizat până la sfârşitul lunii august, după care va urma partea de licitaţii pentru execuţia lucrărilor.

Modernizarea Culoarului Mureş Nord este finanţată cu 161,74 milioane lei, fonduri nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ