18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

În Timișoara și Lugoj se vor deschide punctele de prim ajutor împotriva caniculei

De joi, 20 iunie, se vor redeschide punctele de acordare de prim ajutor împotriva caniculei, Vom avea patru în Timișoara și două în Lugoj, conform unui comunicat transmis de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Punctele de prim ajutor sunt amplasate la Poșta Mare, lângă Opera Română, la Oficiul Poștal nr. 5, de pe Strada Independenței în Elisabetin, dar și în Piața Iosefin.

În Lugoj, punctele de prim ajutor vor fi în Piața Iosif Constantin Drăgan, nr. 10, dar și în Piața Agroalimentară, pe Splaiul Morilor, nr. 1.

Punctele de prim ajutor vor avea personal din rândul elevilor din cadrul școlilor postliceale. Autoritățile fac precizarea că scopul punctelor de prim ajutor este acela de a acorda îngrijiri de specialitate în cadrul caniculei și nu substituie controlul medical de specialitate și consultațiile la medicul de familie.

Sfaturi practice împotriva caniculei: recomandări DSP Timiș

Este recomandat să ieșim din casă în primele ore ale dimineții. De asemenea, este bine ca să evităm aglomerațiile, expunerile la soare sau efortul fizic intens între orele 11:00 – 18:00.

Reprezentanții DSP recomandă să purtăm haine subțiri, lejere, deschise la culoare, dar și accesorii precum pălăriile și ochelarii de soare.

În ceea ce privește alimentația, este recomandat să bem 1,5 – 2 litri de lichide zilnic (nu foarte reci): apă, sucuri naturale, ceaiuri călduțe.

Este bine să mănâncăm fructe, legume ori iaurt, dar și să evităm cofeina, dar și  băuturile care conțin zahăr. De asemenea, consumul de alcool nu este indicat fiindcă   deshidratează.

Reprezentanții DSP recomandă, de asemenea ca cetățenii să nu lase animalele de companie singure în mașină. De asemenea, aceștia îi îndeamnă pe cetățeni să meargă la medicul de familie,, dacă starea de sănătate a acestora se deteriorează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :