În Timișoara se vor construi 5 blocuri ANL, din care unul doar pentru medicii rezidenți-VIDEO

362

La începutul anului 2016, la bugetul național, județul Timiș a avut prevăzută suma de 20 de milioane de lei, pentru construcția a 4 blocuri. Acestea urmează să se construiască în Calea Girocului, la fosta unitate militară.

Consilul Județean Timiș trebuia în cel mai scurt timp, după ce s-a aprobat bugetul, să facă demersurile legale, pentru a începe lucrările, însă nu s-a întâmplat acest lucru.

”Vreau să-i mulțumesc directorului general ANL pentru că ne-a păsuit. Ceea ce trebuia să se întâmple în primele luni ale anului, a început să se demareze abia în urmă cu o lună. Puteau fi luați foarte ușor acești bani și dați în altă parte. Pentru faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, vreau să-i mulțumesc public. În această lună și jumătate am reușit să facem toate lucrurile necesare pentru proiectare. Nu am nicio explicație pentru faptul că aceste lucruri nu s-au întâmplat în primul trimestru al anului în curs. În acest moment suntem în linie dreaptă și lucrurile, după ce trec avizele necesare și inetrministeriale, vor avea loc. Vom începe construcția celor 4 blocuri”, spune Sorin Grindeanu

Pentru medicii rezidenți, Consiliul Județean Timiș, a primit aprobare pentru un alt bloc. Astfel vor fi 5 blocuri ANL în total, în aceeași locație. Suprafața pe care se vor întinde aceste blocuri va fi de peste 10 hectare. Cererea pentru realizarea acestui bloc a venit cu propunerea de la conducerea ANL, spre CJT, și nu invers, cum ar fi fost normal. Președintele CJT spune că a reacționat foarte repede la această inițiativă și a reușit să obțină aprobarea: După obținerea aprobărilor, a proiectelor care se află la București, pentru construirea blocurilor și după finalizarea comisiilor interministeriale, lucrările abia atunci vor începe. Lucrările efective vor începe în toamna acestui an, inclusiv procedurile de licitație. Până la sfârșitul anului sperăm să avem și un câștigător. Important este că noi, ca și instituție, nu am pierdut această oportunitate, adaugă președintele CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ