În sfârşit, începe! Licitaţie pentru centura sud a Timişoarei! Finalizarea rămâne pentru 2020

2690

Au demarat în sfârşit procedurile pentru licitaţia de atribuire a contractului de lucrări pentru construirea centurii de sud a Timişoarei. Anunţul a fost făcut, miercuri dimineaţa, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis în data de 28.03.2017, spre validare ANAP, documentația de atribuire aferentă contractului de lucrări „Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Timișoara Sud”, transmite CNAIR.

Pentru varianta de ocolire a Timişoarei este nevoie de peste 100 de milioane de euro. Banii nu sunt prinşi în bugetul naţional, autorităţile preferând să acceseze fonduri europene. Acest lucru este posibil, proiectul făcând parte din masterplanul de Transport al României.

„Lungimea Variantei de Ocolire Timișoara Sud este de 25,690 km de drum național nou la standarde europene și pe lângă beneficiile locale, are ca principala atribuție fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timisoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj”, mai spun cei de la CNAIR.

În prezent şoferii care vor să ocolească Timişoara au la dispoziţie doar 12 kilometri de centură pe partea de nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.