În piața din Calea Girocului pericolul vine din cer! Foto – Video

470

Despre starea piețelor timișorene s-a tot vorbit până acum în nenumărate rânduri. Și rare ori a fost de bine. Dacă se fac eforturi pentru a merge totul bine acestea nu prea se văd și lumea este în continuare nemulțumită.

Printre nemulțumirile negustorilor ce vin să-și vândă marfa sunt multe. Taxele, ce în opinia lor, sunt exagerat de mari. Și în schimbul ei nu primesc mai nimic. Condițiile de curățenie ar fi altă mare hibă din piețe.
Dacă nici în cele câteva mari piețe ale orașului nu prea sunt motive de laudă, treaba stă chiar și mai dezastruos în cele mici, ascunse în cartiere unde nimeni nu trece să mai vadă care este situația.

Din piața ascunsă după blocuri, ca în versurile tâmpe ale unei trupe ce era cândva la modă, curățenia este un lucru cam necunoscut. Este, în cazul acesta, vorba despre Calea Girocului. În cartier oricum nu există alt loc de aprovizionare cu produse agroalimentare de la producători, așa că se se aplică principiul că „e bine și așa”.

Produsele destul de frumoase și de calitate sunt ascunse sub folii de plastic. Nu este o nouă modă. Este simpla necesitate de a proteja marfa. Comercianții se plâng de stolurile de porumbei ce survolează toată piața. Din zborul în formație asemenea unor escadrile de bombardiere, lansează bombe ecologice ce pătează tot. Ori stau la odihnă, ori zboară, la fel de bine țintesc cu găinaț asupra mărfurilor puse pe mese.

O doamnă ce vinde flori le ține ascuse sub folii de abia se pot vedea.
Oare ce poate fi mai ciudat decât să mergi la deschiderea anului școlar și să oferi învățătoarei un buchet de suave flori asezonate cu mai puțin suave pete de găinaț, fie el și de porumbei.

Doamnele ce vând în piața „din Girocului” ar aprecia foarte mult dacă cei ce vin să le ia taxa ar avea în dotare câte o plasă de prins păsările sau una din deja celebrele aparate cu ultrasunete ce ar speria zburătoarele. Sau cel puțin așa se spune.

LĂSAȚI UN MESAJ