În oraşul troienit de gunoaie, şi staţiile RATT-ului dorm. Foto-Video

274

Furtuna de duminică ce a trecut peste Timişoara s-a soldat atât cu pierderi de vieți omenești, cât și cu pagube materiale și distrugeri uriașe.

Și la ora actuală, în cea de-a treia zi de după furtuna devastatoare, oraşul arată jalnic, încărcat cu gunoaie. Atât străzile, cât și aleile din parcuri, precum și zonele verzi sunt ,,sufocate” de mizerie. Indiferent unde îţi întorci privirea, fie că ești în zona Dâmboviţa, zona Cetăţii, în parcurile centrale, pe Bulevardul Dragalina ori pe faleza Bega, vezi haosul. Peste tot lucrurile se mişcă încet, iar dacă în felul acesta se face curăţenia e posibil să ne prindă și Crăciunul cu gunoaiele în mijlocul străzii.

Să fie de vină lipsa de organizare, de luare a deciziilor ori lipsa de muncitori? Poate toate la un loc. Staţiile RATT-ului, luate de vânt și aruncate la metri distanță arată de parcă au intrat într-un somn letargic, de câteva zile. Zonele verzi dintre blocuri, aleile, străzile sunt şi la ora actuală pline de ramuri rupte, copaci căzuţi, bucăţi de acoperişuri, sticle sparte.

Oare numai organele abilitate trebuie să se implice în curățirea orașului, cetăţenii, nu? Mulți dintre aceștia aşteaptă să li se ia mizeria din faţa casei sau, mai rău, chiar din curtea proprie. Unde este simțul civic în această situație? Unii îl afișează doar când e vorba să critice pe cineva. Oare nu mai bine am vedea şi gunoiul din propriul ochi? Libertatea câştigată prin pierderi de vieţi ( nu contează cum, într-o revoluţie sau într-o furtună) nu înseamnă a face doar ce vrei, ci şi ce îţi cere bunul simţ, faţă de tine, dar şi faţă de cei din jurul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ