IN MEMORIAM! Au trecut 7 ani de când Mile Cărpenișan ne-a părăsit pentru o lume mai bună! VIDEO

3143

Nici nu știu când au trecut cei 7 ani de când colegul nostru, Mile Cărpenișan, ne-a părăsit mult prea devreme răpus de boală. A supraviețuit războaielor și dezastrelor, dar, la numai 34 de ani, în 2010, a pierdut lupta cu viața și a trecut la cele veșnice. Sâmbătă, 18 martie, familia și toți cei care l-au cunoscut și iubit au luat parte la săvârșirea parastasului de șapte ani pentru jurnalistul timișorean scrie activenews.ro.

Flori, lumânări, lacrimi și veșnica pomenire, la slujba de parastas de șapte ani în memoria lui Mile Cărpenișan, fost corespondent pentru Antena 1 și Antena 3, reporter la Tele Europa Nova Timișoara și TVT’89, plecat prea devreme dintre noi. Printre cei prezenți la slujba de pomenire s-a numărat și premierul Sorin Grindeanu, un bun prieten al ziaristului, care și-a lăsat la o partea celelalte probleme pentru care a fost sâmbătă, la Timișoara. Nu trebuie să uităm, că în perioada în care Grindeanu era viceprimar al Timișoarei a luptat pentru ca o stradă din municipiul de pe Bega să poarte numele lui Mile Cărpenișan.

„Nu poți să spui două vorbe despre Mile Cărpenișan, și nu vorbesc ca prim ministru. Eu am venit aici ca fost prieten al lui Mile și, mă rog, cred că toți îi simt lipsa. Dumnezeu să-l ierte”, a declarat Sorin Grindeanu în fața jurnaliștilor.

Mile Carpenisan

Mile Cărpenișan s-a stins din viață pe 22 martie 2010, la Spitalul Județean din Timișoara, în urma unui șoc septic. Și-a început meseria de jurnalist în presa scrisă, la ziarul ”Timișoara”, un simbol al Revoluției din Decembrie 1989, după care a schimbat macazul înspre televiziune, find reporter la Tele Europa Nova Timișoara și TVT’89. Mai apoi, a fost corespondent al posturilor de televiziune Antena 1 și Antena 3 timp de zece ani, vreme în care a realizat numeroase reportaje în zonele de război sau cele afectate de calamități naturale. A vorbit românilor despre conflictele din fosta Iugoslavie, l-a intervievat pe Arkan, a relatat despre efectele devastatoare ale tsunamiului din Asia și inundațiile din Banat. De fiecare dată cu profesionalism, cu suflet și cu obiectivitate.

Ultimele săptămâni din viață și le-a dedicat unei campanii umanitare prin care încerca să salveze viața unui tânăr de 29 de ani, bolnav de leucemie. Cu doar o luna înainte de muri, jurnalistul și-a scos la licitație casca militară pe care o purtase în Irak, pentru a dona banii obtinuți tânărului bolnav.

Un mini testament lăsat de jurnalistul care a supraviețuit războaielor sună așa: „Vă provoc să fiți oameni și să o demonstrați măcar o săptămână în fața tuturor celor de la care aveți pretenția să vă citească. În fiecare zi vă provoc să faceți câte o faptă bună.” – Mile Cărpenișan

Dumnezeu să-l odihnească!

Sursa: activenews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ