În mai puțin de o lună, jazz-ul va răsuna din nou în Caraș-Severin. Programul complet al Gărâna Jazz Festival

102

După două decenii cu muzică bună și artiști de seamă, Gărâna Jazz Festival este încă cel mai așteptat eveniment de iubitorii genului. Festivalul s-a dovedit a fi și cel mai complex eveniment de jazz open-air din Europa Centrală și de Est.

Aflat anul acesta la cea de-a 21-a ediție, evenimentul care reunește artiști celebri din întreaga lume, dar și pe fanii muzicii jazz, se va desfășura în perioada 6-9 iulie 2017.

,,Programul ediției 2017 se conturează ca un ecou al ultimilor 20 de ani de concerte la Gărâna, cu prezențe curajoase care reușesc să facă din jazz un limbaj al prezentului. Patru zile de muzică live și natură prind viață pe trei scene: Poiana Lupului, Hanul La Răscruce, Biserica Catolică din Văliug.”, au transmis organizatorii festivalului.

Muzica jazz s-a auzit pentru prima data în Munții Semenic, în anul 1997, într-un jam session improvizat de prieteni în Hanul La Răscruce. Povestea a continuat și în următorii 20 de ani, ajungând până astăzi. Festivalul a transformat cu totul un sat din Munții Semenic, care azi a devenit locația celui mai important și așteptat festival de open-air jazz din EUropa Centrala și de Est.

Programul celor patru zile de festival:

THURSDAY, July 6
● TONBRUKET (Sweden)
● David Torn • Sun of Goldfinger (USA)
● Wolfgang Muthspiel Quintet (Austria)

FRIDAY, July 7
● Melt Trio (Germany)
● Hà Nôi Duo and friends (Vietnam, France)
● Vasil Hadžimanov Band (Serbia)

SATURDAY, July 8
● Bill Frisell Trio (USA)
● Omar Sosa Quarteto Afrocubano
● Haakon Kornstad Quartet (Norway)

SUNDAY, July 9
● ENRICO RAVA – TOMASZ STANKO QUINTET (Italy, Poland)
● JOHN SCOFIELD ÜBERJAM BAND (USA)
● Bobo Stenson Trio (Sweeden)

Toate concertele din cele patru zile de festival vor începe de la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ