În curând s-ar putea tăia din nou miei în piața Badea Cârțan

134

În acest moment în toate piețele agroalimentare autorizate legal din municipiu care au și sector de lactate și carne, activitatea se desfășoară în mod normal. Se găsește, la discreție, caș proaspăt sau puțin sărat, telemea, urdă, smântână și multe alte produse de sezon. La fel produsele de carne se vând destul de bine. Carnea de miel gata sacrificată și tranșată se găsește.

Pentru a liniști populația, cam peste tot carnea este acoperită cu folii de plastic sau în pulturi frigorifice de sticlă. Mănușile de protecție sunt la ordinea zilei. Nimeni nu mai lucrează doar cu mâna goală. Pentru ca toți să fie liniștiți comercianții arată ștampila aplicată pe carcasa de miel. În județ, în acest moment, funcționează doar două abatoare autorizate pentru lucrul cu carne de oaie și miel. Pentru a evita probleme atât legislative cât cu seamă cele de sănătate directorul SC Piețe SA, Ionuț Nasleu, recomandă cetățenilor să evite carnea ce provine din alte surse.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele. Clienții zic că sunt cam mari, vânzătorii spun că, din contră, sunt cam jos prețurile. Până în acest moment în piețele timișorene nu există nici un punct de sacrificare al mieilor ca în alți ani. Cine dorește cumpără gata sacrificați.

Directorul Societății Piețe SA este în plin proces de reautorizare a cel puțin unui astfel de punct de tăiere și dacă totul merge bine, împreună cu directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alin Flavius Nicoară, va permite ca punctul de lucru din piața de Fân (Badea Cârțan) să funcționeze din nou. Totul depinde de îndeplinirea tuturor condițiilor de igienă și siguranță alimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ