24.1 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

În centrul Timișoarei pornesc acțiunile „Împreună susținem siguranța rutieră!”

Campania „Învață să salvezi o viață!”, acțiune de responsabilizare a participanților la traficul rutier, care va avea loc între orele 13 – 15, în Piața Victoriei din Timișoara – organizator Diana Mihai, și evenimentul sportiv Klausenburg Retro Racing, Ediția a XIII-a, ce se va desfășura între orele 10 – 18, în Piața Huniade din Timișoara – organizator Asociația Club Sportiv Klausenburg Retro Racing, reprezentată de Horațiu Anghel.

Timișorenii vor putea vedea mașini din vremuri trecute, sosite din toate județele țării pentru a-și etala frumusețea, dar și pentru a se întrece în cai-putere.
Startul festiv al competiției va avea loc sâmbătă seara, începând cu ora 19, în Piața Huniade, cu 32 de autoturisme înscrise, și va continua duminică, între orele 10 – 18, cu manșe cronometrate. Etapa de raliu de la Timișoara va avea atrage atenția asupra respectării regulilor de circulație și reamintește că dragostea și pasiunea pentru automobilism presupun și o responsabilitate crescută în trafic.

Sub același obiectiv, campania de responsabilizare va debuta, între manșele de concurs, cu mesaje din partea organizatorilor și partenerilor evenimentului (Diana Mihai – organizator campanie, Horațiu Anghel – organizator concurs automobilistic, viceprimar Dan Diaconu, locotenent-colonel inginer Lucian-Vasile Mihoc – ISU Timiș, colonel Sorin Șunea – prim adjunct IJJ Timiș, agent șef Florin Băcioiu – Biroul Analiza și Prevenirea criminalității – IPJ Timiș, inspector Ioan Lazăr- Serviciul Rutier Timiș, Dr. Mihai Grecu – Medic șef UPU-SMURD, motocicliști, piloți de raliu etc.).

Unul din punctele tari va fi și prezența la ambele evenimente, unite în scopul promovării siguranței rutiere, a pugilistului Flavius Biea din Timișoara, care a obținut recent centura de campion Intercontinental IBA la categoria super welter, a 17-a sa victorie la profesioniști.
Apoi, pe platoul din fața Operei, va fi pus în scenă un exercițiu de descarcerare a unui autoturism contorsionat, în care se va afla un șofer accidentat grav, rol jucat de pilotul timișorean Sorin Mihoc, transformat în „victimă” prin efecte speciale realizate de către make-up artistul Alexandra Ardelean, campioană națională și internațională la concursuri de profil. Pentru spectatorii evenimentului vom pregăti și demonstrații interactive de acordare a primului ajutor în caz de accident (desfășurate de paramedici ISU Timiș); și oferire de pliante informative de către polițiști ai Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Timiș și ai Serviciului Rutier Timiș.
Așadar, pentru că acordarea primului ajutor în caz de accident este un factor primordial în salvarea vieții unei victime accidentate, considerăm extrem de importante diseminarea unor informații și desfășurarea unor demonstrații publice care să vină în sprijinul publicului larg. Campania are la bază numeroasele mărturii conform cărora conducătorii auto, martori ai unor evenimente rutiere, sunt reticenți în a acorda primul ajutor persoanelor rănite în accidente, pornind de la premisa că le-ar putea dăuna mai mult în contextul necunoașterii metodelor de intervenție și informațiilor corespunzătoare în astfel de situații. Ne dorim ca acest dublu eveniment să devină o tradiție și, împreună, să putem organiza anual acțiuni, astfel încât mesajele noastre și ale colaboratorilor noștri nelipsiți – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat-Timiș, SMURD, Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Timiș și Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, să ajungă la cetățeni și ca un semnal de alarmă privind numărul mare de accidente mortale din Timiș. Atragem atenția asupra importanței respectării legislației rutiere și a acordării primului ajutor în mod corespunzător, promovând siguranța în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar...

Stegarul Trăilă Spăriosu din Uzdin a salvat onoarea Regimentului grăniceresc de la Panciova

Cu mai multe episoade în urmă în paginile istorisirilor noastre am vorbit pe larg despre tradițiile militare ale grănicerilor bănățeni. Acești s-au acoperit de...

Citește și :