13.6 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Împroprietărire în urma unui contract de arendă, provocare serioasă pentru Judecătoria Făget

Provocare serioasă pentru Judecătoria Făget după ce familia Manta din Timișoara cheamă în judecată Comisia Județeană de Fond Funciar Timiș dar și CL Fond Funciar Fârdea pentru a constata nulitatea absolută a titlului de proprietate cu nr. 692702/3 din 20 decembrie 2023, emis de Comisia Județeană de Fond Funciar Timiș.

Familia Manta are o microfermă apicolă și a cumpărat terenurile cu pricina ca, mai apoi, să se trezească cu un alt proprietar decât cel de la care au cumpărat. Necăjiți nevoie mare oamenii s-au apucat să caute și să-și adune documente și așa au descoperit că respectivul titlu de proprietate a fost emis la 2 decenii după decesul titularului și în baza unui contract de arendă! Da, ați auzit, CJFF Timiș a pus în posesie o moartă pe baza unui contract de arendă pe 99 de ani!

Dedicație pentru consilier local

Pe 15 iulie 1999 familia Manta cumpără 1500 de mp de teren, în contractul de vânzare-cumpărare și hărțile topografice specificându-se că parcela are acces la Lacul Surduc, cu care se învecinează. În anul 2000 Primăria Fârdea autoriza acolo construcția unei microferme apicole, parcela având în permanență acces la Lacul Surduc. Potrivit familiei Manta în anul 2023 UAT ar fi făcut demersurile pentru emiterea titlului de proprietate amintit mai sus. Proprietara, Samfirescu Sabina, primea 570 mp extravilan, din zona inundabilă a lacului Surduc, care se suprapunea cu o bună parte din terenul aflat în posesia fam Manta.

În acțiunea judecătorească inițiată familia Manta arată că titlul de proprietate ar fi fost emis nelegal de Comisia Județeană de Fond Funciar Timiș acestei persoane care, în realitate, n-a avut teren forestier în Fârdea (ci în Gladna cum se poate vedea în documente) iar din informațiile familiei Manta „acea persoană nici nu a depus cerere la Primăria com Fârdea pentru reconstituirea dreptului de proprietate”. Mai mult Samfirescu Sabina a decedat de Crăciunul anului 2001 și ea ar fi fost pusă în posesie după 2 decenii, în anul 2023, „adică după 22 de ani de la decesul său!” subliniează Manta în acțiunea civiliă inițiată. ”Acest teren, făcând parte din zona inundabilă a lacului de acumulare Surduc, nu putea face obiectul legii Fondului Funciar, ceea ce constituie încă un motiv de nulitate a acestui titlu de proprietate, care a fost emis pentru a da posibilitatea unor persoane influente din cadrul Primăriei comunei Fârdea de a deveni în mod nelegal proprietarii terenului cu acces direct la lac, pentru ca apoi să-l vândă cu preț exorbitant proprietarilor care și-au pierdut accesul direct la lac”. Este invocat numele consilierului local Petrescu, care ar fi vândut la un preț exorbitant apoi terenul familiei Stoia.

Proprietate… de fapt arendă pe 99 de ani!

Ulterior, într-un răspuns al autorităților, a fost publicată și cererea Sabinei Samfirescu pe facebook, dar din cerere nu rezultă sub nicio formă vreun drept de proprietate ci doar o arendare a terenului pe 99 de ani. Se pare că astfel de „erori” nu sunt singulare și că, după alegerile din 9 iunie, destul de multe asemenea titluri și puneri în posesie vor fi anulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend plin la Iulius Town: Caravana Garfield, Timișoara Music Awards, meciurile Euro 2024 se văd pe terasa food court, dar și alte surprize

Garfield și caută prietenii printre cineștii din Iulius Town, Teatrul de păpuși revine cu o nouă scenetă pentru cei mici, iar Trenulețul Distracției continuă...

O femeie din Timiș s-a trezit cu fostul prietenei sale la ușă. Bărbatul a intrat cu forța în casă

O femeie s-a ales cu fostul concubin la ușă. Aceasta se afla acasă la prietena ei, acolo unde bărbatul a venit, pus pe scandal....

Citește și :