16.6 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Implicați-vă pentru bunăstarea apelor din Banat!

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) supune consultării publice documentul “Probleme importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat”. Acțiunea se va încheia la 22 iunie 2020.

Împreună cu sugestiile publicului direct interesat de bunăstarea apelor în comunitățile în care trăiesc, din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Mehedinți, aferente Spațiului Hidrogafic Banat, vom putea identifica corect problemele din domeniul gospodăririi apelor și implicit a măsurilor ce trebuie luate pentru îmbunătățirea stării apelor din Banat.

Încă din luna decembrie 2019, acest document a fost supus consultării publice și poate fi consultat pe web site-ul ABA Banat, dacă accesați linkul:
http://www.rowater.ro/dabanat/Probleme%20importante%20de%20gospodarire%20a%20apelor%202019/Forms/AllItems.aspx

Documentul identifică probleme importante de gospodărire a apelor privind poluarea cu substanțe organice, poluarea cu nutrienți, poluarea cu substanțe periculoase și alterările hidromorfologice a surselor de apă.

Toate aceste probleme vor fi abordate în cadrul Planului de Management, privind programul de măsuri necesar atingerii obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă.

Documentul supus consultării publice este premergător dezvoltării celui de-al treilea Plan de Management al Spațiului Hidrografic Banat.

Prin urmare, trimiteți sugestiile, propunerile și comentariile dumneavoastră, până la data de 22 iunie 2020 la adresele
 email : catalin.nagy@dab.rowater.ro sau diana.cristescu@dab.rowater.ro ;
 poștă: Administrația Bazinală de Apă Banat, bv. 16 decembrie 1989, nr.2, 300173, Timișoara
 fax: 0256.491.798

Vă reamintim că Planul de Management este un instrument de planificare pentru îndeplinirea obiectivelor Directivei Cadru Apa (DCA). Cel de-al treilea Plan de Management al Spațiului hidrografic Banat se va finaliza în decembrie 2021. Acesta va fi documentul strategic în gospodărirea resurselor de apă de suprafață și subterane pentru următorii șase ani și va propune măsuri pentru atingerea obiectivelor de mediu.

Alte subiecte :

Liceele din Timiș care încurajează elevii să scrie literatură și texte jurnalistice

Zeci de elevi din Timiș și o profesoară de la Colegiul Loga din Timișoara au fost premiați la un concurs de articole, creații literare...

Timișul se află în topul județelor cu cei mai bine plătiți salariați din România

Discrepanțele salariale sunt mari de la un județ la altul în vestul țării, potrivit unei analize a Ziarului Financiar, întocmită pe baza statisticilor oficiale. Potrivit...

Martie la Timișoara

Citește și :