Imagini revoltătoare de la un centru de plasament din vestul ţării ies la iveală după un an. Copii umiliţi de un cadru didactic VIDEO

225

O angajata a Centrului de plasament al copilului din orasul Lupeni este cercetata disciplinar de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara dupa ce în spatiul public au fost difuzate imagini în care mai multi copii cu vârsta de 6-7 ani sunt fortati sa faca flotari sub amenintarea unei cozi de matura.

Directoarea DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc, a declarat marti, pentru agerpres.ro, ca a aflat despre situatia de la Lupeni în urma cu trei saptamâni, chiar de la unul dintre copii, înainte de aparitia imaginilor si ca imediat a declansat cercetarea disciplinara a femeii care tipa la micuti.

„În urma discutiilor cu copiii, am aflat de la unul dintre ei despre aceasta înregistrare facuta în urma cu un an de zile. Am început cercetarile disciplinare si am identificat doua persoane care se aud pe fundal: una dintre ele tipa, umileste copiii, iar cealalta loveste (cu o coada de matura – n.r.). Suntem în cercetare disciplinara. (…) Este vorba despre o angajata si un fost beneficiar, care este plecat de un an din centru”, a afirmat directoarea DGASPC Hunedoara.

Ea a mentionat ca în urma discutiilor avute cu angajata centrului de plasamenţ aceasta a recunoscut fapta, femeia aflându-se, pentru momenţ în concediu medical.

Cazul a fost semnalat si Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, la dosar fiind atasate mai multe documente, angajata DGASPC Hunedoara fiind acuzata de abuz emotional si neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

„Este inadmisibil ceea ce a facut. Trebuie neapărat sa raspunda pentru ceea ce a facuţ chiar daca s-a întâmplat în urma cu un an”, a sustinut Geanina Ianc.

VIDEO, AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ