Imagini oribile dintr-un mare spital din Banat! Cum arată unele încăperi ale acestuia

596

Nici n-am încheiat de iscălit bine articolul cu întâlnirea benefică la care au luat parte delegația Rotary din Germania, conducerea spitalului, care înseamnă fosta șefă a TSD-ului Mihaela Popovici și primarul de Caransebeș, Felix Borcean, că oamenii au și invadat spațiul virtual cu imagini aproape incredibile pentru anul în care ne aflăm, realizate în incinta Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Deși se spune că „o fotografie face cât o mie de cuvinte“ sau una din puțul gândirii, „cuvintele pălesc în fața evidențelor“, sau „orice comentariu e de prisos“, totuși sunt câteva lucruri la care merită să reflectăm, în strânsă legătură cu aceste imagini.

Este clar că situația cu care se confruntă acest mastodont spitalicesc din Caransebeș, nu i se datorează actualului manager, ar fi o aberație să îi punem domnișoarei Popovici în cârcă toate nerealizările și întreaga imagine horror de care „se bucură“ unitatea pe care o conduce. Știm care este valoarea arieratelor, datoriile cifrându-se la peste 8 milioane de lei. Ați reușit să opriți această hemoragie financiară a spitalului? Era doar o întrebare, din planul de management, poate ușor prematură…

Ceea ce-i întristează pe pacienți iar nouă ne ridică mari semne de întrebare este că nici măcar din punct de estetic lucrurile nu par a se fi îmbunătățit la SMU Caransebeș. După ce criterii să te evaluăm, din punct de vedere managerial, dragă Mihaela? După codul vestimentar de bon-ton pe care îl afișezi sau după imaginile sinistre ale spitalului pe care îl conduci și care sunt „promovate“ la greu în social-media?

Spitalul de urgență al Municipiului Caransebeș în anul 2018! Un miros insuportabil, un loc prin care angajații acestei unități medicale trec zilnic și se supun riscului îmbolnăvirii!
Pe acest hol trec pacienții cărora li se face o radiologie!
“ – sesizează o persoană pe o rețea de socializare și nu putem rămâne indiferenți la acest semnal de alarmă. Refuz cu încrâncenare să cred că managerul spitalului ar putea sta doar în propriul birou și ar circula doar prin secțiile care-i convin, fără a lua contact cu realitatea. Vorbeam despre vizita Rotary la spitalul caransebeșean și spuneam că s-ar putea ca în față să fie vopsit gardul iar în spate leopardul. Aici, pe coridoarele groazei, nu mai e vorba de niciun leopard, ci pur și simplu, așa cum mărturiseau niște tineri amatori de filme horror, ai impresia că ești urmărit la fiecare pas de niște suflete rătăcite, niște „muroi“. Și acum sincer, pentru Dumnezeu, la Caransebeș spitalul arată precum clădirile părăsite de la Cernobîl. Dar acolo a fost un accident nuclear, la Caransebeș ce s-a întâmplat? Pe vremuri, acum niște ani buni, la subsolul spitalului, plin cu apă, dejecții și alte surprize (doar de unde credeați că sunt mirosurile pestilențiale, ghici, ghicitoarea mea?) ar fi fost descoperit și cadavrul unei persoane.

mai mult pe reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ