Imagini noi de pe șantierul centurii Timișoarei

16

Lucrările la infrastructura rutieră nu at pasul pe loc în timul epidemiei de coronavirus. Autoritățile au publicat imagini noi de pe șantierul varriantei de ocolire a Timișoarei pe partea de sud. Lucrările sunt în toi, mai alesc că vremea permite. 

”Antreprenorul Tirrena Scavi are deschise acum trei puncte de lucru pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. În apropiere de Ghiroda este aproape de finalizare decopertarea stratului vegetal și au fost trasate viitoarele bretele ale nodului rutier. S-au mai făcut amenajări pentru platforma de lucru și drumuri de acces, iar în zona viitorului pod peste canalul Bega se execută defrișări ale vegetației existente”, a transmis DRDP Timișoara.

În zona Moșnița Nouă, se lucrează la amenajarea platformelor pentru foraje și la amenajarea drumurilor de acces.

În zona DN 59 (Șag), se realizează completarea, profilarea și nivelarea suprafețelor în urma descărcărilor arheologice care au fost finalizate.

În zona localității Chișoda, comuna Giroc, va începe săptămâna aceasta amenajarea de platforme și drumuri de acces.

 

Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul. Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ