Ilinca şi Alex Florea au câştigat Finala Eurovision România

247

Publicul a decis: Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Kiev. Câştigatorii Selecţiei Naţionale a primit şi un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională. Eurovision România premiat un telespectator cu o maşina.

Piesa ‘Yodel it!’ a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecția Națională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa ‘I Won’t Surrender’, care a obținut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu ‘Petale’, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni și studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin țară și treptat au apărut și rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experiența Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul național și a colaborat cu mai multe instituții de cultură din țară: Filarmonica Iași, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Brașov.

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o școală de muzică și apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultății de Arte, Secția Teatru a Universității Ovidius Constanța. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul și la Vocea României.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentantul țării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ