Ilegalități la derularea programelor naționale în școlile din Caraș-Severin?

145

În urma unui control, Curtea de Conturi a găsit o serie de ilegalități privind desfășurarea în județul Caraș-Severin a celor două programe naționale în școli ”Laptele și cornul” și ”Fructe în școli”. Ca urmare a acestor nereguli, s-a stabilit și un prejudiciu imputat Consiliului Județean Caraș-Severin. Prejudiciul estimat este de aproape 240. 000 lei pentru ”Laptele și cornul”, din care aproximativ 152.000 pentru produsele lactate și peste 85.000 lei pentru produsele de panificație, iar în cadrul Programului Național ”Fructe în școli”, prejudiciul este de aproape 7.500 de lei.

Consiliul Județean Caraș-Severin a făcut o contestație la Comisia de Soluționare a Contestațiilor din cadrul Curții de Conturi a României, solicitând anularea măsurilor pe cele două programe naționale și anularea prejudiciului estimat. Comisia a admis contestația deoarece s-a constat faptul că există o serie de disfuncționalități de derulare a acestor programe naționale la nivel județean.

”Diligența Consiliului Județean de a solicita Inspectoratului Școlar Județean o situație privitoare la numărul de beneficiari a fost respectată, sens în care, corelarea numărului de porții livrate cu numărul de elevi/preșcolari prezenți la cursuri în anumite perioade de timp neputând fi imputabilă Consiliul Județean Caraș-Severin”, precizează purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Caraș-Severin, Paula Neamțu.

În urma contestației făcute de Consiliul Județean, măsurile emise de Curtea de Conturi privind sumele imputate au fost suspendate. Recent prefectul Matei Lupu a efectuat un control la societățile care livrează aceste produse.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ