Iarna nu mai are putere! Se anunță temperaturi de 18 grade Celsius, în zilele următoare

487

Se pare că iarna venită fulgerător la început de martie a luat sfârșit! Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru zilele următoare, care vor atinge maxime de 18 grade, în weekend!

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, și anume perioada 6-18 martie. Conform estimărilor, în prima săptămâna a intervalului de prognoză, tendința generală de evoluție a vremii se va concretiza printr-un proces de încălzire, ce va determina o creștere a mediei temperaturilor diurne de la 6…7 grade până la aproximativ 17…18 grade la final de săptămână.

Minimele termice nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în creștere de la -7…-6 grade la începutul intervalului, până la aproximativ 6 grade în jurul datei de 11 martie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

În a doua săptămână, regimul termic va avea ușoare fluctuații, astfel încât maximele se vor încadra, în medie regională, între 13 si 18 grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 3 si 6 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitațiilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 6 si 8 martie, precum și în intervalul 11-13 martie, acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi mai importante cantitativ.

LĂSAȚI UN MESAJ