Hunedoara: Trei cazuri de gripă, dintre care două la copii, înregistrate în ultima săptămână

  63

  Trei noi cazuri de gripă au fost consemnate în judeţul Hunedoara în perioada 20-26 ianuarie, pentru două dintre acestea fiind vorba de o fetiţă cu vârsta de 12 ani şi de un băiat de 9 ani, toţi bolnavii fiind internaţi în spital şi răspunzând bine la tratament, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

  Doi dintre bolnavi, o femeie de 41 de ani şi fetiţa de 12 ani, sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar băiatul de 9 ani este internat în spitalul municipal din Hunedoara.

  „Aceste cazuri evoluează bine, nu prezintă complicaţii”, se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara, remis AGERPRES.

  De la începutul anului, în judeţul Hunedoara au fost diagnosticate cinci cazuri de gripă, dintre care unul s-a soldat cu decesul unui bolnav de 76 de ani, care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinat antigripal.

  Datele centralizate de către DSP Hunedoara pentru intervalul 20 – 26 ianuarie au mai relevat că în judeţ au fost consemnate 1.435 de cazuri de infecţii respiratorii acute, din care 382 de pneumonii. Un număr de 188 de persoane au fost internate în spital, trei dintre acestea fiind suspecte de gripă, boala fiind confirmată ulterior prin analize de laborator sau teste rapide.

  LĂSAȚI UN MESAJ