Hoție în stil mare la Arad!

217

Se plimba printr-un parc din cartierul Micălaca și îi venise o idee: să sune un cunoscut. Sau poate necunoscut… Dar nu avea telefon, așa că i-a cerut unui alt tânăr din parc să îi împrumute telefonul.

„Îmi dai să sun pe cineva?”, i-ar fi spus acesta, iar tânărul cu telefon a răspuns afirmativ: da. Cel doritor să sune pe cineva a primit telefonul, și l-a însușit și a dispărut cu tot cu el. Paguba: 800 de lei!

La scurt timp de la sesizarea furtului unui telefon mobil, polițiștii Secției nr.2 Micalaca au depistat și identificat un tânăr, bănuit de comiterea faptei. Cel în cauză s-a ales cu dosar penal pentru abuz de încredere.

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.2 au fost sesizați despre comiterea unui furt de telefon mobil, dintr-un parc de pe raza cartierului Micalaca. În fapt, cel bănuit de comiterea faptei, în timp ce se afla în parcul Orizontului din municipiu, sub pretextul necesității iminente de a efectua un apel telefonic, i-ar fi solicitat, însușit și sustras persoanei vătămate telefonul mobil, cauzând acesteia un prejudiciu în valoare de aproximativ 800 de lei, spun reprezentanţii Poliţiei.

În mai puțin de 30 de minute de la sesizarea faptei penale, în urma activităților specifice desfășurate, pe Calea Radnei din municipiu, polițiștii au reușit depistarea și identificarea celui bănuit de comiterea faptei, în persoana unui tânăr de 20 de ani, din Arad.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Inspectoratul de Poliție Județean Arad recomandă:

-Nu vă împrumutaţi telefonul mobil necunoscuţilor! În caz contrar, dacă situația o impune, oferiţi-vă telefonul ţinându-l la urechea solicitantului;

-Renunţați la portul telefonului mobil în mână!

Sursa: Special Arad

LĂSAȚI UN MESAJ