Horticultura orașului rămâne mărul discordiei politice

66

Societatea ce ar trebui să se ocupe de parcurile și spații verzi ale orașului continuă să fie un adevărat măr al discordiei între mai multe formațiuni politice. Aici nu se reușește să se țină o ședință de AGA statutară. Sunt o seamă de nereguli ce-i irită pe unii sau alții din participanți. Saga horticolă continuă fără speranțe de găsirea unui numitor comun.

PSD Timișoara acuză din nou aceste disfuncționalități și crede că sunt manevre politicianiste ce nu au nimic în comun cu o bună administrație. Iata poziția partidului:

”Echipa ROBU lovește din nou !
În contextul ”implicării” neinspirate și neavenite a unui consilier al primarului Timișoarei, încurcăturile și neregulile continuă să se producă în ceea ce privește întrunirea Adunării Generale a Acționarilor a S.C. Horticultura S.A. Timișoara.

În data de 25.06.2018, o altă măsură disperată și ilegală a PMT a luat naștere prin anularea ședinței AGA din ziua respectivă și convocarea unei noi ședințe AGA pentru data de 05.07.2018. Astfel, ședința a fost reprogramată nestatutar, fără acordul tuturor membrilor peste exact 10 zile și nu minimum 30 de zile cum prevede legea de funcționare a societăților comerciale. Reamintim faptul că reprezentanții PSD au ieșit din sală în timpul ședinței din 25.06.2018 și au refuzat astfel să fie părtași la neregulile și intervențiile necivilizate făcute de obraznicul consilier al primarului. Astăzi, 5 iulie a.c., la ora 08.29, am fost convocați intempestiv la o ședință AGA cu un singur punct pe ordinea de zi, identic cu cel cuprins pe ordinea de zi a ședinței din 30.07.2018.

Trebuie menționat faptul că, în același timp, aceeași ședință AGA a S.C. Horticultura S.A. Timișoara, cu aceeași ordine de zi, a fost convocată de către domnul prof. dr. ing. Moisuc Alexandru, în calitate de președinte al CA, în mod statutar și legal, pentru data de 30.07.2018, respectând termenul de convocare de minimum 30 de zile, conform legii de funcționare a societăților comerciale.

În acest moment există două convocări, una legală și o alta ilegală. Concluzia noastră este faptul că din nou echipa „IAPĂ” dirijată de primarul orașului „și-a făcut treaba în grabă” ignorând cadrul legal. Ținând cont de faptul că „graba strică treaba” ne întrebăm retoric: de ce atâta grabă?

Noi, consilierii locali ai PSD ne menținem poziția pe care o respectăm și o repetăm de fiecare dată când se va impune: nu dorim să luăm parte la ABUZURILE primarului Municipiului Timișoara și nu suntem de acord cu politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT, pe care, primarul împreună cu ”echipa”, doresc să o instaureze cu orice preț.

UPDATE: Ședința convocată astăzi,(5 iulie) pentru ora 14.00, a fost anulată ca urmare a obiecțiunilor legale transmise de către reprezentanții PSD – membrii în AGA a S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Membrii AGA prezenți au acceptat în unanimitate obiecțiunile formulate în conformitate cu legea de funcționare a societăților comerciale. Apreciem, totuși, luciditatea de care au dat dovadă consilierii PNL – membrii AGA și care cel puțin în ceasul al doisprezecelea au înțeles respectarea legii și a prevederilor legale.”, au transmis reprezentanții PSD Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ