Horea Timiş, directorul DSP Arad: „Luăm în calcul să propunem suspendarea activității în piețe şi terase”

  174
  Closed outdoors cafe with overturned chairs on tables, Nobody

  Horea Timiş, directorul DSP Arad, trage un semnal de alarmă şi spune că trebuie să se respecte în continuare măsurile de distanţare socială. Acesta spune că în pieţele din Arad este o relaxare prea mare şi că oricând pot apărea noi cazuri de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.

  „Dacă nu se înțelege că suntem într-o situație delicată și nu învățăm să păstrăm ce am obținut cu eforturi umane și materiale fără precedent pentru județul Arad în contextul pandemiei atunci toate eforturile instituțiilor și a comunității au fost de prisos. Ce am văzut astăzi în piețele din Arad, o relaxare prea mare, o lipsă a oricărei măsuri de prevenție și organizare, poate să aiba un impact asupra creșterii numărului de cazuri în județul Arad într-un interval de două, trei săptămâni. Ar fi păcat de toată munca depusă.

  Trebuie să păstrăm ce am obținut, să fim vigilenți și responsabili, iar cu amenzi nu rezolvăm situația. Luăm în calcul să propunem suspendarea activității în piețe şi terase acolo unde constatăm că nu se respectă regulile în vigoare. Dacă administratorii piețelor nu pot să gestioneze și să managerieze situația cu responsabilitate este mai bine să le închidem decât să fie posibile puncte de contaminare datorită contextului epidemiologic actual”, a declarat Horea Timiş.

  Sursa – ziardearad.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ