Handbaliștii și-au testat nivelul la început de an

93

Politehnica Timișoara a început cu o victorie și o remiză anul 2016, ambele înregistrate în meciuri amicale la sfârșitul acestei săptămâni.

Alb-violeții au început anul 2016 cu două meciuri de verificare desfășurate la Timișoara. Studenții și-au măsurat forțele cu CSM Oradea și HC Adrian Petrea Reșița la început de an, fără să îi aibă în componență pe doi dintre principalii marcatori, Cristian Fenici și Demis Grigoraș.

În primul amical Poli a întâlnit divizionara secundă CSM Oradea pe care a învins-o cu 37-31. O partidă fără istoric în care elevii lui Pero Milosevic au controlat ostilitățile cu fostul căpitan Mihai Timofte în prim-plan în rol de golgheter cu 12 goluri.

De un alt calibru a fost meciul al doilea jucat în compania colegei de eșalon HC Adrian Petrea Reșița. S-a încheiat 25-25 după ce oaspeții au marcat golul egalizator în ultima fază. Pentru CH Poli au marcat: Chikovani (7 goluri), Lasica (6 goluri), Timofte (4 goluri), Pejovic (3 goluri), Leordean (2 goluri), Santeiu (2 goluri), Șimicu (1 gol).

Pentru Poli urmează două amicale în compania sârbilor de la Vojvodina Novi Sad, peste o săptămână. În aceste meciuri Milosevic îi va putea folosi pe cei doi internaționali români, care de luni se reîntorc la antrenamente. România a câștigat duminică ultima partidă din grupa preliminară a Campionatului Mondial din 2017 dar nu s-a calificat în play-off.

Tricolorii au învins în Italia cu 30-28, meci jucat la Bari, însă vor încheia pe locul secund grupa de calificare. Cristian Fenici a evoluat în acest meci fără să își treacă numele pe lista marcatorilor. În schimb Grigoraș este în continuare accidentat și nu a fost folosit.

LĂSAȚI UN MESAJ