Hagi rabufnește: „Totul are o limită, sunt aproape de limită”!

233

Gică Hagi este un nume imens în fotbalul românesc. Fostul jucător al Generației de Aur este în prezent creatorului celui mai solid proiect fotbalistic: Academia Hagi. Adunând juniorii de vârf din țara întreagă, Gică a șlefuit talentele și s-a oprit doar în vârful piramidei – câștigând titlul în Liga I în această vară. Este legat de Timișoara după perioada 2005-2006, în care a antrenat-o pe Poli timp de 16 runde. Săptămâna trecută, „Regele” a fost din nou pe stadionul Dan Păltinișanu, în remiza albă dintre ACS Poli și Viitorul Constanța, scor 0-0.

– Cum ați regăsit echipa Timișoarei?

– Este o echipă periculoasă, am tot spus asta. Știam că va fi o deplasare grea, dificilă, cu o echipă care s-a întărit mult în acestă vară. Au un lot bun și un antrenor de mare experiență. Un adversar periculos pentru oricine.

– S-a zvonit că îl doriți pe Artean de la ACS Poli.

– Poate îmi doresc, nu știu. Dar nu cred că am bani să iau jucători de la ACS Poli. Nu am bani de transferuri.

– Chiar dacă suma de transfer e mică?

– Noi avem o altă strategie la transferuri. Nu plătim pe jucători și în general luăm fotbaliști foarte tineri pe care să îi formăm. Noi suntem club formator…

– Cum vedeți actualul sezon al Ligii I din postura campionilor?

– Dacă ne vedem la anul aici în prima ligă, m-aș bucura. Mi-aș dori să intrăm în play-off, dar nu va fi nu va fi nicio catastrofă dacă nu reușim. Vă spun că ne așteaptă un sezon foarte greu și nu ar fi exclus chiar să retrogradăm! S-au văzut atâtea…

– E posibil ca echipa campioană să retrogradeze?

– De când a început campionatul, până în ultimii 30 de metri suntem echipa de anul trecut… din păcate acolo lipsa de prospețime, eficiență, luciditate a atacanților sau mijlocașilor contează. Minunea a fost anul trecut. Se pare că anul acesta va fi unul greu, vom suferi mult. Avem nevoie de odihnă și să începem săptămâna viitoare să pedalăm ca anul trecut și să punem totul la punct. Nu o să fie ușor, toate echipele vor să câștige cu noi. Noi până acum aveam un stil ofensiv… dintr-o dată nu mai marcăm.

– S-a schimbat strategia și Viitorul a devenit principala sursă pentru transferuri?

– Nu e treaba nimănui dacă pleacă cineva, unde pleacă pe cât pleacă, e un club privat. Strategia noastră e să fim cei mai buni. Dacă sunt oferte convenabile pentru noi și jucători nu ne vom opune plecării la un nivel mai ridicat. Facem o analiză de fiecare dată să stabilim dacă e cel mai oportun moment pentru transfer. Nu e vina noastră că doar Steaua cumpără în țara noastră, că e singurul club care își permite să plătească. Nu sunt nici bogat și nici puternic, fac și eu eforturi ca să dau o șansă unui copil să ajungă mare. Lăsați-mă să sprijin această academie în continuare.

– Și totuși ce vă nemulțumește?

– Acest club de când s-a înființat încearcă să-și facă datoria față de angajați și jucători. Am plătit totul la zi, salarii și impozitele către stat. Totul este la zi. Și ce primesc? Unii încearcă să mă jignească prin diferite metode. Totul are o limita, sunt aproape de limită. Vă zic foarte serios, sunt aproape de limită! Nu am cum să cedez, pentru că în ce m-am băgat, cu tot sufletul și ce am eu mai bun, toată energia care o am și cum iubesc eu fotbalul. Nu am cum să cedez! Am o bucurie enormă că pot lucra în fotbal, dar sunt multe momente care mă dezamăgesc total. Dar, pot să le zic doar atâta celor care mă atacă, celor care mă jignesc, indiferent de ce se va întâmpla, ar fi bine să se oprească! Să se uite că acest club, această Academie, a creat o minune anul trecut. Dar nu e vina noastră pentru că am produs minunea fotbalului românesc.

– Se zvonește că timișoreanul Cosmin Contra ar fi o soluție pentru echipa națională. Cum vedeți această variantă?

– Nu vreau să comentez. Cosmin este un antrenor tânăr, un antrenor exploziv și foarte bun. Dar nu cunosc, nu sunt informat și nu pot să răspund la speculații.

LĂSAȚI UN MESAJ