Guvernul lansează amnistia fiscală după Paști! Anunțul lui Teodorovici despre ștergerea datoriilor

279

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi la Bistriţa că guvernul vrea să facă o amnistie fiscală în luna mai, anunță Agerpres. Potrivit lui Teodorovici, această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate, precum şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel, încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar „compania să nu aibă presiunea plăţii către stat”.

Teodorovici a susținut că prin această amnistie fiscală, redenumită ”restructurare financiară”, Guvernul să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere. Dar măsura li se va aplica și datornicilor din privat.

Ministrul a precizat că amnistia fiscală ar putea fi inclusă într-un pachet de măsuri pentru mediul privat anunţat pentru luna mai.

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.

sursa – g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.