24.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei


Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția. Adu banii noștri înapoi acasă!

Timișoara contribuie de ani de zile la bugetul statului și primește înapoi firmituri și promisiuni deșarte.
Până acum, 63% din impozitele pe veniturile generate de pensii, dividende, dobânzi și alte surse, se întorceau la bugetele locale, alimentând proiecte esențiale pentru orașul nostru.
Acest mecanism de redistribuire a permis administrație USR să investească în infrastructură, servicii sociale și alte proiecte vitale. Guvernul lui Ciolacu și PNL a decis, însă, că de anul acesta acești 63% să fie păstrați în întregime, la București. Această hotărâre ne privează de aproximativ 150 de milioane de lei.
150 de milioane de lei, bani din impozitele și taxele timișorenilor, banii Timișoarei, au rămas la București ca să plătească pensii speciale și să acopere risipa banului public făcută de coaliția PSD-PNL.
Totuși cât înseamnă 150 de milioane de lei pentru Timișoara?
150 de milioane de lei sunt 5 clinici de balneologie noi, 5 școli noi precum clădirea cea nouă de la liceul Waldorf, 2 pasaje Solventul sau 2 bulevarde refăcute complet.
USR consideră această decizie inacceptabilă! O „schemă” marca PSD-PNL pentru a distruge dezvoltarea orașelor. Tocmai de aceea am lansat petiția Pune umărul pentru Timișoara! Adu banii noștri înapoi acasă!
Prin această petiție, facem un apel către parlamentarii din Timiș și către partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, să reconsidere această măsură care ne afectează pe toți. Este momentul să spunem răspicat: vrem ca banii din taxele și impozitele timișorenilor să se întoarcă acasă, la Timișoara.

timis.usr.ro/petitie

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :