Guvernul a aprobat deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Moldova Nouă

240

În ședința Guvernului României de astăzi, 27 august 2019, a fost aprobată deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe, pentru pasageri și transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac și pietonal, între localitățile Moldova Nouă (România) și Golubac (Republica Serbia) și a punctului vamal. Așa sună anunțul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Decizia vine după numeroase amânări și tergiversări, care au făcut administrația locală din Moldova Nouă, prin vocea edilului Adrian Torma, să vorbească chiar de sabotaj și de pierderea oportunității de dezvoltare a turismului în Clisura Dunării.

Proiectul transfrontalier „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac” este implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și Municipalitățile Veliko Gradiște și Golubac. Valoarea proiectului este de peste 2 milioane de euro. Demersuri în vederea deschiderii cu celeritate a punctului internațional de trecere a frontierei au fost întreprinse și de deputatul Luminița Jivan, cea care a purtat chiar săptămâna trecută discuții pe aceeași temă cu ministrul MAI, Mihai Fifor.

sursa – reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ