Grupul „Prietenii Conacului Mocioni” așteaptă noi membri susținători

47

În cadrul proiectului de reabilitare, refuncționalizare și revitalizare a Conacului Mocioni din Foeni, Asociația Miltonia și Consiliul Județean Timiș constituie grupul de consultare și sprijin „Prietenii Conacului Mocioni”. Structura care se va înființa până la sfârșitul lunii august 2023 va fi patronată de urmașul familiei Mocioni, Michael de Styrcea, și va ghida acțiunile autorității locale din Foeni, îndrumând politicile locale spre respectarea identității culturale. 

„Ne propunem introducerea la nivelul comunității din Foeni a unui nou proces, guvernanța participativă a patrimoniul cultural, demers care permite deopotrivă implicarea reprezentanților comunității și co-responsabilizarea acestora cu privire la modul de gestionare a monumentului restaurat și refuncționalizat de către Consiliul Județean”
a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Scopul principal al grupului “Prietenii Conacului Mocioni” este să răspundă nevoilor culturale existente prin crearea unei rețele de suport pentru un nou tip de ofertă culturală în judeţul Timiș: petrecerea timpului liber de calitate – cultural, educativ și artistic – într-un obiectiv de patrimoniu.
La grupul „Prietenii Conacului Mocioni” pot adera atât cetățeni români, cât și cetățeni străini experți într-o arie de interes pentru dezvoltarea zonală și promovarea patrimoniului cultural (artiști, cercetători, istorici, investitori, profesori, reprezentanți ai școlilor, universităților, liceelor, muzeelor, teatrelor, filarmonicilor etc), ONG-uri cu domeniu de activitate cultural și educaţional sau care se ocupă de turism cultural și reprezentanți ai autorităților publice locale ale căror activități, proiecte sau acțiuni contribuie la promovarea și dezvoltarea Conacului Mocioni și a zonei. 
Persoanele care doresc să se alăture grupului  sunt invitate să își exprime interesul printr-un mesaj transmis pe adresa de e-mail miltoniaassociation@gmail.com.
În data de 29 august va avea loc întâlnirea de cunoaștere a doritorilor  și de constituire a grupului. Reuniunea se va desfășura în format hibrid, fizic și online. Ulterior, scrisorile de intenție transmise vor fi analizate de Bordul Consultativ format din reprezentanți ai Asociației Miltonia și ai Consiliului Județean Timiș.   
Lucrările de reabilitare și refuncționalizare a Conacului Mocioni sunt posibile cu sprijinul financiar RO-CULTURA, printr-un contract în valoare de 9.521.000 lei gestionat de Consiliul Județean Timiș. După finalizarea proiectului în luna aprilie 2024, monumentul istoric de importanță națională și internațională va fi redat publicului și introdus în circuitele turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.