14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Grupul de firme MaxAgro a inaugurat cea mai nouă și mai sofisticată stație de asfalt din Vestul României FOTO-VIDEO

Vineri a fost dată în folosință una din cele mai moderne și mai performante investiții din domeniul construcțiilor din partea noastră de țară.

Pe vechea șosea ce leagă Timișoara de Arad, în imediata vecinătate a comunei Sânandrei, se vede din zare cea mai nouă stație de prepararea mixturilor asfaltice construită de firma „Drumuri și Poduri Banat”.

Grupul de firme MaxAgro a inaugurat cea mai nouă și mai sofisticată stație de asfalt din Vestul României

Este fără îndoială o bijuterie a tehnicii, fiind dotată cu cele mai noi instalații și folosește tehnologii de top în domeniul asfalturilor.

Grupul de firme MaxAgro de care aparține „Drumuri și Poduri Banat” a făcut un efort financiar deosebit, dar a meritat din plin. În acest moment se află în postura de a deține trei stații de asfalt (două în Sânandei) și una în județul Caraș-Severin ce vor asigura cerința tot mai sporită de pe piața materialelor de construcție.

După cum ne asigură Ianco Zifceak, unul din fondatorii grupului Maxagro,nu vor mai fi motive să avem drumuri cu gropi în Banat. Nu este întâmplătoare alegerea locului unde se află acest punct de lucru. De aici se va ajunge foarte ușor la șantierul ce face conexiunea dintre actualul drum și autostradă. Și tot în perspectivă și centura de vest a municipiului va putea fi alimentată cu asfalt de aici.
Nu există formulă de asfalt ce nu poate fi preparată în această stație. Și totul la un preț competitiv. Una din noutățile tehnice este că instalația poate folosi și recicla și asfalt vechi cu un consum de energie mult redus.


Parteneri în această investiție majoră sunt Wirtgen și Autoglobus-Iveco. A fost o colaborare ce a dus la un succes deplin după cum au explicat Andreea și Dayana Zifceak, amfitrioanele evenimentului de azi.

Pentru ca totul să meargă bine, părintele Teodor de la sfânta „Mănăstire Buna Vestire” din vecinătatea fabricii a binecuvântat printr-o slujbă solemnă utilajele și personalul ce va lucra aici.

Directorul executiv al Iveco Autoglobus a dat lămuriri despre zecile de autoutilaje ce vor ajuta la prepararea asflatului și la transportul acestuia pe șantiere. O mică parte din flota de vehicule a fost aliniată ca la paradă pentru a fi admirate.
Marian Brăileanu, director general Wirtgen pentru regiunea de Vest, a dat câteva date tehnice despre stație și colaborarea cu grupul Maxagro.

Prin acestă investiție Drumuri și Poduri Banat devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiunea noastră cu o capacitate de producție de 700 tone de asfalt/h.
Subprefectul Sorin Ionescu a scos în evidență faptul că unitatea economică pornită azi este o investiție locală a unei firme puternice ce a demonstrat că face minuni acolo unde se implică,indiferent că este vorba de agricultură, transporturi sau construcții.

Primarul comunei Sânandei, Claudiu Coman, a dat asigurări că orice astfel de investiție ce duce la ridicarea nivelului de trai al cetățenilor este oricând binevenită.

Asistența a fost mai mult decât încântată de ineditul spectacol de artificii și fumuri colorate care a culminat cu festivitatea de inaugurare. Chiar și materialele pirotehnice și punerea în scenă au fost o premieră. Pentru a fi vizibile pe timp de zi în plină lumină s-au folosit efecte și materiale speciale încă nefolosite pe la noi, după cum a explicat un specialist în ale focului artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :