Grup de migranți prins la Sânnicolau Mare. Video

298

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat nouă cetăţeni din Serbia, Kosovo și Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, intenţionând astfel să ajungă într-un stat din vestul Europei.

”În data de 04 decembrie 2018, în jurul orei 23.30, operatorul de la sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, a observat un grup de persoane care se deplasa spre linia de frontieră dintre Serbia și România”, spun polițiștii.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intrat în alertă și au depistat, în preajma localităţii Beba Veche, nouă cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Migranții, toți bărbați, sunt din Serbia, Kosovo și Turcia și au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani. Aceștia aveau acte de identitate și oamenii legii au aflat imediat că turcii au ajuns legal în Serbia, iar cei din Kosovo aveau interdicție de a intra în Ungaria. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie”, mai spun polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ