Grup de migranți descoperit într-o autoutilitară la Nădlac. VIDEO

82

Poliițiștii de frontieră se confruntă în continuare cu grupuri de migranți care forțează granițele. Ultima ”captură” o constituie zece irakieni care au încercat să ajungă ilegal în Ungaria, pe la vama Nădlac II.

Sâmbătă, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.M., în vârstă de 50 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Fiat, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, mobilă din Turcia pentru Germania.

Polițiștii au fost suspicioși. Cei din Timișoara i-au rugat pe colegii din Arad să verifice amănunțit mijlocul de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse zece persoane, şapte bărbaţi şi trei femei.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei zece de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ