Grindeanu continuă seria dezvăluirilor

1589

Fostul premier Sorin Grindeanu continuă seria dezvăluirilor despre perioada în care afost șeful Guvernului, precizând cine a decis demiterea ministrului Florin Iordache, după scandalul celebrei Ordonanțe 13, dar și cum a ajunsTudorel Toader la Ministerul Justiției.

Sorin Grindeanu spune că el este cel care a decis ca Florin Iordache să demisioneze de la Ministerul Justiției ca urmare a problemelor de comunicare. Fostul premier este de părere că a fost o decizie bună în acel moment, pe care ar lua-o din nou. „În acea perioadă, deși am avut diverse discuții au fost foarte multe bâlbe în a se explica public rostul acelei ordonanțe 13. Lucrurile nu puteau rămâne în acea formă și aș face același lucru din nou,” a spus Sorin Grindeanu.

Aducerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției ar fi fost luată după consultări cu specialiști din domeniul Justiției mai explică Sorin Grindeanu. Decizia a fost luată după lungi discuții la nivelul coaliției de guvernare.

„Am avut o discuție cu mai mulți oameni care își desfășoară activitatea în acest domeniu, în justiție. Am avut în primul rând o discuție cu cei doi președinți din coaliție, cu domnul Dragnea și cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Am decis atunci să avem discuții cu mai mulți din afara partidului. Părea și cred în continuare că a fost cea mai bună soluție, aceea de a aduce atunci pe cineva care e recunoscut în lumea justiției ca personalitate, este rector și așa mai departe. Am avut acele discuții și am hotărât împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și cu domnul Dragnea că aceasta este soluția cea mai bună. Domnul Tudorel Toader a acceptat ca urmare a unei discuții pe care a avut-o prima oară cu mine și apoi cu ceilalți” a precizat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ