Grevele s-au încheiat, trenurile încă întârzie

121

Angajaţii CFR au încetat protestele spontane în urma negocierilor cu Ministerul Transpoturilor de miercuri. Potrivit reprezentanţiilor companiei feroviare, sindicatele au acceptat semnarea uui acord pe 30 de zile în care sunt cuprinse sume suplimentare la salarii pentru Paşti. De asemenea, ministrul Trasporturilor, Răzvan Cuc, promite creşterile salariale cerute de angajatii CFR.

Cu toate că grevele s-au încheiat, călătorii mai sunt afectaţi. Asta pentru că unele trenuri mai au întrzieri şi joi, tot din cauza protestelor de miercuri.

“La această oră (n.r. joi, ora 7:00) trenurile de călători circulă fără întreruperi, unele ajungând la destinații cu întârzieri – 45 de trenuri din cele 1200/zi, 3% din numărul total – ca efect al opririi spontane a lucrului din cursul zilei de 22 martie.

Incepând cu ora 13, la sediul CFR Călători vor continua negocierile cu reprezentanții sindicatelor.

Administraţia şi federaţiile sindicale reprezentative se află în negocieri pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR Călători a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creştere a fondului de salarii, creştere care va conduce, în urma negocierilor, la majorări. Clasele de salarizare se vor reașeza pentru funcțiile de bază de execuție, cu posibilitatea de diferențiere în funcție de complexitatea și de volumul de muncă. Există propunerea Administrației ca salariile de la baza din grile să se majoreze cu un procent mai mare față de cele de la funcțiile de conducere”, transmite CFR Călători.

Nici angajatii CFR Infrastructură nu mai protestează, ceea ce înseamnă că circulaţia trenurilor va reveni la normal.

Citeşte şi:

CFR e în grevă, ministrul Transporturilor promite creşteri salariale-VIDEO

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că miercuri, la ora 15,00, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții CFR și ai sindicatelor din domeniu-VIDEO

Protest spontan al angajaţilor CFR. Trenuri întârziate la Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ