Greva din Justiție continuă cu proteste de 30 de minute

1226

Judecătorii din Timișoara se alătură grefierilor în protestul lor față de abogarea pensiilor speciale. După ce au pichetat Palatul Dicasterial în mai multe rânduri, acum, personalul din instanțe anunță că va întrerupe activitatea, zilnic, preț de 30 de minute.

”Adunarea generală a Judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara întrunită la data de 3 februarie 2020 a decis că instituie o nouă formă de protest, prin suspendarea activităţii de judecată timp de 30 de minute în fiecare zi, imediat după soluţionarea cererilor de amânare fără discuţie, măsură care va dăinui până la momentul soluţionării conflictului constituţional de către Curte Constituţională a României”, a anunțat Curtea de Apel Timișoara.

Judecătorii și grefierii sunt nemulțumiți că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor a fost adoptat de Camera deputaţilor la data de 28 ianuarie 2020 fără consultarea Puterii Judecătoreşti.

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar şi Avocatul Poporului, au decis sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a Legii de abrogare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ