GREVĂ CU NOROC! Polițiștii locali din Banat ar putea fi asimilați, alături de colegii lor din țară, Poliției Naționale

384

Protestul Polițiștilor locali, reprezentați de sindicatul ”Pro Lex” se pare a fi unul norocos. Asta dacă ținem cont că Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, s-a întâlnit, marți, cu o delegație a Sindicatului „Pro Lex”, la care sunt afiliați politiștii locali, după care a precizat că Ministerul Muncii va face o analiză pentru a vedea în ce măsură personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale, scrie hotweek.ro.

Ministerul Muncii va face o analiză comparativă privind condițiile de încadrare în muncă ale polițiștilor locali și din Poliția Națională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Ministrul Dragoș Pîslaru le-a cerut reprezentanților ”Pro Lex” să contribuie la această analiză pentru a fundamenta, în perspectivă, un proiect de act normativ prin care ar putea fi reglementată problema semnalată de politiștii locali, potrivit Agerpres.

Reprezentanții Guvernului susțin că sindicaliștii au agreat propunerea ministrului Muncii de a continua discuțiile pe acest subiect.

Amintim că polițiștii locali au solicitat reducerea vârstei de pensionare la un miting organizat de Sindicatul Pro Lex, marți, în Piața Victoriei din București.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ