Greu cu zăpada! Sute de timişoreni, somaţi să-și curețe trotuarele. S-au dat și amenzi!

89

Iarna scurtă care s-a abătut asupra Timişoarei nu a luat prin surprindere doar autorităţile care de abia au reuşit să facă faţă unui strat de doar câţiva centimetri de zăpadă.

Proprietarii caselor, asociaţiile de locatari şi persoanele juridice au fost somate să iasă „la lopată”.

„Săptămâna trecută, ca urmare a temperaturilor scăzute și a depunerii unui strat consistent de zăpadă, s-a constatat că nu toți cei verificați au respectat actul normativ menționat. Într-o primă fază s-au aplicat un număr de 367 somații, existând și persoane fizice și juridice care nu s-au conformat la reverificare. Drept urmare au fost aplicate și 18 sancțiuni contravenționale atât la asociații de proprietari cât și la societăți comerciale, sancțiunile prevăzute fiind între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și între 1500 și 2500 lei pentru persoanele juridice”, transmite Poliția Locală Timişoara.

Propeitarii de case, de firme sau cei care stau la bloc au, de asemenea, obligaţia de a îndepărta țurțurii și zăpada depusă pe acoperișuri, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

LĂSAȚI UN MESAJ