Gravidă lăsată 12 ore în agonie. Medicii i-au făcut cezariană când bătăile inimii fătului nu se mai auzeau

494

O tânără din Lupeni, însărcinată, a fost trecută – duminică – cu vederea 12 ore de medicii din spitalul din localitate. Ajunsă la unitatea medicală în jur de ora 11.00, tânăra a fost lăsată „să-și poarte crucea nașterii” până noaptea la ora 23.00 când obstetricianul s-a decis să-i facă o cezariană.

Decizia intervenției chirurgicale a fost luată numai după ce, în miez de noapte, medicii au constatat că nu mai aud bătăile inimii fătului.

Ghinion, copil mort

Există informații potrivit cărora, încă de la momentul internării, mama prezenta indicii medicale care impuneau cezariana. Imediată, nu amânată. La internare, nu existau suspiciuni că fătul ar fi fost mort.

Operația de cezariană a avut ca unic scop înlăturarea fătului mort din pântecul mamei.

Surse apropiate mamei spun că inclusiv starea acesteia este foarte gravă, femeia necesitând transfuzii de sânge.

Conducerea Spitalului Municipal Lupeni nu a putut fi contactată, scrie gddhd.ro

Primarul localității, Lucian Resmeriță, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, că va constitui o comisie de disciplină care să verifice cazul prezentat. Spitalul Municipal Lupeni se află în administrarea primăriei din localitate.

”Pacienta avea o sarcină cu probleme, nu a fost monitorizată de niciun medic și a și refuzat tratamentul indicat de medicul de gardă (Doru Neamțu-n.r.). Mai mult, nici nu a prea stat prin salon. Nu a găsit-o medicul. Nu există nicio reclamație la spital împotriva actului medical. Eu m-am autosesizat și mâine (n.r.-marți) voi face verificările cu comisia de disciplină de care v-am vorbit. Din aceasta va face parte și un reprezentant al primăriei. Va mai fi președintele Consiliului de Administrație, șeful de secție, șeful spitalului”, a declarat, pentru GDD, Lucian Resmeriță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ