Grapini a numărat greșit voturile pentru Kovesi. Un alt europarlamentar i-a atras atenția

1518

Europarlamentarul Judith Sargentini (Grupul Verzilor) i-a reproșat Mariei Grapini (S&D) că „a sărit” cu numărătoarea un vot dat în favoarea fostei șefe DNA, Laura Codruta Kovesi, în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a PE. Sargentini a oprit-o din această activitate pe Grapini și a renumărat ea voturile.

Voturile date astăzi de europarlamentarii din LIBE au fost numărate de o comisie formată din Judith Sargentini, Roberta Metsola, Monica Macovei și Maria Grapini. Urna cu voturile a fost pusă pe o masa, iar cei patru europarlamentari au început să le numere unul câte unul.

Maria Grapini a fost cea care a început.

„22”, a spus europarlamentarul român, dupa ce a numărat voturile în cazul candidatului francez Jean-Francois Bohner.

„Îmi cer scuze”

Urma numărătoarea voturior în cazul Kovesi. In momentul în care Grapini ia buletinele de vot și începe să le numere, două dintre acestea par a fi lipite.

„Ho, ho, ho”, a sărit Sargentini.

„Trei, trei, trei”, tipa Grapini, care-și dă seama ca a greșit. „Imi cer scuze”, continuă aceasta.

„Nu. Dar lăsa-ma pe mine să fac asta!”, îi spune Sargentini. Aceasta reia numărătoarea și îi ies cele 26 de voturi date pentru Kovesi.

„Ok”, se resemnează Grapini.

Maria Grapini este unul dintre europarlamentarii români care s-a remarcat prin criticarea Laurei Codruta Kovesi la audierea de ieri din comisiile LIBE-CONT. Ea a intrat în Parlamentul European fiind promovata de Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu.

sursa – ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.