Grădinițe construite lângă cămine de bătrâni, la Timișoara. Cine propune asta și care ar fi beneficiile

70

Singurătatea – aceasta este cea mai mare problemă cu care se confruntă persoanele vârstnice din Timișoara. Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților Timiș propune autorităților locale ca posibilă soluție realizarea de grădinițe lângă cămine pentru bătrâni.

„Aceasta ar reprezenta o soluție benefică, mai ales că se știe faptul că bătrânii iubesc copiii, să fie alături de ei, iar micuților le place să își petreacă timpul cu persoane vârstnice„, consideră Aurica Chisăliță, președintele Asociației Pacienților Timiș.

De aceeași părere sunt și reprezentanții Asociației Seniorilor din Timișoara, care este formată din aproape 130 de membri. „Ziua mai trece cum mai trece, dar noaptea, weekend-urile este nebunie. Lipsa de comunicare este un lucru foarte apăsător. Printre membri se numără și o femeie de 85 de ani, cu 26 de diagnostice, care locuiește singură, iar fiica nu o vizitează. Într-o zi i s-a făcut rău, a căzut în casă, patru ore a stat și nu a trecut nimeni prin fața ușii să o ajute să se scoale„, a povestit Vlad Nicolae, președintele Asociației Seniorilor din Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ