Gloriile Banatului și ale României luptă pentru Kasandra Rotariu

272

Marți, 22 august 2017, de la ora 18.00, la Lugoj, se va desfășura un meci caritabil de fotbal între Gloriile Banatului si Gloriile Romaniei. Pretul biletelor este de 10 lei, iar toate incasarile vor fi donate Kasandrei Rotariu.

Meciul caritabil va avea loc în deschiderea Supercupei României la fotbal în sală, între echipele Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, și va fi gazduit la Sala Sporturilor Ioan Kunst Ghermănescu din Lugoj.

meci-caritabil-kasandra

44 de operații la 12 ani

Kasandra Rotariu, 12 ani, copila care a fost părăsită de părinţi şi crescută de o bunică fără inimă, ce a ars-o cu ţigara şi i-a sfărâmat oasele, a fost supusă recent unei noi intervenţii chirurgicale la nivelul picioarelor, operaţie pe care a efectuat-o la Strasbourg. Medicii francezi i-au schimbat proteza la şold, ca membrele inferioare să ajungă la acelaşi nivel.

Fetiţa suferă de osteomielită, o afecțiune a sistemului osos, care îi înrăutăţeşte starea de sănătate şi face ca multiplele proteze pe care le are să fie schimbate din patru în patru ani până la majorat.

Asta s-a întâmplat şi recent când micuţa a ajuns pe mâna medicilor francezi unde mai fusese pentru un control premergător operaţiei în luna aprilie a acestui an.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu plecăm la cea mai grea încercare de pâna acum, operaţia 44. O rugăm pe Maica Domnului şi pe toţi Sfinţii să mijlocească la bunul Dumnezeu pentru reuşita noastră. Mulţumim tuturor care ne-au ajutat material şi moral, ne-au sprijinit şi au fost alături de noi în toţi aceşti ani”, au fost gândurile cu care copila a intrat în operaţie. Rugăciunile ei au fost ascultate. „Am trecut cu bine şi peste această operaţie, care nu a fost deloc uşoară. Mi-am dorit mult sa-mi schimbe proteza, pentru ca picioarele să fie la acelaşi nivel. Cu ajutorul lui Dumnezeu, mă recuperez pentru ca sunt luptătoare şi ambiţioasă. Vă mulţumesc tuturor pentru gândurile bune şi ajutorul acordat”, a notat fetiţa.

kasandra-rotariu

Kasandra a fost adoptată de soţii Rotariu când avea 4 ani

Iosif Rotariu şi soţia sa, Dana, au adoptat-o pe Kasandra când aceasta avea doar patru anişori. Micuţa fusese arsă în nenumărate rânduri cu ţigara şi otrăvită cu acid, iar la un moment dat aruncată de la fereastră chiar de către bunica ei. De asemenea, pe lângă chinurile la care a fost supusă, fetiţa suferă şi de o boală a oaselor, care îi distruge articulaţiile. Fostul fotbalist i-a oferit o viaţă normală, în care să se poată bucura, aşa cum e normal, de copilărie.

Bunica fetei a primit opt ani de închisoare, din care a executat doar şase, reuşitsă scape mai repede pentru că a avut un comportament „exemplar” pe perioada detenţiei. La scurt timp după ce a fost eliberată, femeia a fugit din România.

LĂSAȚI UN MESAJ