Gest impresionant la casieria unui supermarket din Timișoara. Scenă rară, oameni în lacrimi

255

O poveste superbă care arată că în România încă mai există oameni frumoși și plini de omenie a fost postată de către un utilizator de Facebook pe rețeaua de socializare.

Dan Necsa este un timișorean care a asistat la o scenă rară într-un supermarket din Timișoara. Povestea lui a devenit virală și este extraordinar de emoționantă.

Mai jos redăm integral povestioară timisoreanului.

„O zi normală de joi. Un supermarket dintr-un mall din Timișoara. O femeie îmbrăcată modest cu doi copilași după ea. Era la bandă de lângă mine. Se vedea că acei copilași sunt crescuți cu mult bun simt după cum se comportau. Pe bandă erau o rudă de salam, o sticlă de 1.5 L de lapte, câteva conserve și o pâine. Nu erau alcool sau altceva. Am prostul obicei să observ tot felul de tâmpenii.

În spatele ei doi tineri pe la 16 -17 ani și încă câteva persoane ce își așteptau rândul că să-și plătească cumpărăturile. Femeia scoate dintr-un buzunar o pungă cu mărunțiș. Erau numai monezi de 10 bani și de 5 bani. Își cere umil scuze casieriței pentru că aia sunt toți banii pe care îi are și speră să îi ajungă. își cere scuze și celor din spatele ei pentru timpul de așteptare ca acea casierița să numere monezile. Toată lumea stă liniștită și așteaptă în rând. Banda mea era deja blocată și stăteam. După ce îi numără casierița îi spune că are 17 lei și 60 de bani și că e în regulă. Poate să plece cu acele cumpărături liniștită după ce îi dă restul.

O strig pe casieriță și mă ofer să îi achit eu cumpărăturile. Casierița mă privește lung, îmi zâmbește și îmi spune că acele cumpărături au fost deja achitate. Eu insist, dar ea nu îmi mai răspunde. Scoate bonul, deschide casa și îi oferă rest. Femeia se uită lung și spune că e o greșeală că ea nu a dat o bancnotă de 50 de lei. Casierița insistă să primească restul și îi mulțumește. Femeia rușinată lasă capul în pământ și insistă, însă își primește într-un final cumpărăturile și restul și îi mulțumește cu lacrimi îi ochi acelei tinere. În acea secundă am crezut că pică pământul pe mine. Îmi spuneam în gând: „uite că mai sunt și oameni cu suflet mare!”. Dar nici nu am apucat să mă gândesc prea mult că i-am auzit pe acei doi tineri cum au spus către casierița că este una dintre cele mai extraordinare persoane și că ei nu mai vor nimic.

Au făcut rapid doi pași către acea femeie și i-au întins o bancnotă de 100 lei. Spuneau că ei nu au nevoie de acei bani. Voiau să își cumpere țigări, dar ea are nevoie mai multă de acei bani pentru cei mici decât au ei de țigări. Toți cei aflați în preajmă au oferit ce au putut și cât au putut. Mâncare, dulciuri, bani. Am încercat să vorbesc cu ea, dar ea plângea. M-am întors la casierița să îi mulțumesc pentru gestul ei. A zâmbit senin și mi-a spus: „Nu puteam să primesc un cadou mai frumos de la Dumnezeu de ziua mea!”.

Uite că mai sunt oameni buni, chiar dacă sărbătorile au trecut! Uite că bunătatea nu a murit! Uite că încă mai suntem OAMENI! Chiar dacă unii muncesc pe salarul minim pe economie nu uită că sunt oameni!

La mulți ani, suflet bun! I-am spus acolo și o spun și aici! La mulți ani! Dumnezeu nu doarme! NICIODATĂ!!!”, a scris acesta.

sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ