Gata cu trântorii! În maxim două săptămâni se schimbă sistemul de acordare a ajutoarelor sociale

10509

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, anunţă o reformă masivă în ceea ce priveşte ajutoarele sociale. Acesta a afirmat că există o fraudă substanţială în sistemul de acordare a beneficiilor sociale, care ajunge la 20%, beneficiarii acestora fiind folosiţi ca masă de manevră, în scop electoral.

Oficialul mai precizează că, în maxim două săptămâni, va fi adoptată o Hotărâre de Guvern ce va duce la o restructurare profundă a sistemului de acordare a ajutoarelor sociale, în primul rând prin acordarea unor puteri sporite inspecţiei sociale.

dragos_pislaruMinistrul Muncii atrage atenţia că încă din 2015 au fost descoperite o serie de cazuri de fraudă în acordarea ajutoarelor sociale, dar autorităţile nu au luat măsuri. Ministrul a explicat că în linii mari pachetul legislativ care va fi adoptat de Guvern va introduce un nou mecanism de control al sistemului de acordare a beneficiilor sociale, iar Inspecția Socială va fi reașezată din temelii.

„Problema este că ajutoarele sociale se dau pe bază de documente, fără anchete sociale care să se facă serios în teren”, a mai arătat Dragoș Pîslaru.

În România, în 2015, un număr de 5,84 milioane de persoane au beneficiat de șapte tipuri de asistență socială – ajutor pentru încălzirea locuinței, alocații de stat pentru copii, alocații pentru susținerea familiei, drepturi pentru persoane cu handicap, plăți pentru ajutoare sociale, indemnizații pentru creșterea copilului, alocații de plasament, potrivit unor statistici de la Ministerul Muncii.

În total, anul trecut, pentru cele șapte tipuri de asistență socială a fost plătită o sumă de 9,43 miliarde de lei, reprezentând 1,33% din PIB.

7 COMENTARII

  1. Ati putea sa explicati de ce aveti denumirea de Banatul Azi avand in vedere ca in conformitate cu Constitutia Romaniei de azi Banatul nu exista ?!

  2. Niciunde in lume trantorii nu primesc bani de la stat. Doar la noi … se dau bani din munca altora , pentru ca traintorii sunt folositi la numaratoare la votare. Ajutor social niciunde in lume nu primesc iepuroaicele care toarna copii de saracie , ci doar cei care muncesc dar nu ajung banii pentru intretinerea familiei. In Irlanda de ex o familie cu 2 copii, si cu tatal platitor de taxe, primeste 135 euro pe saptamana ajutor de la stat si 135 euro de copil , pe luna….asta pe langa salariul tatalui de 1500 de euro.Dar nimeni nu primeste bani sau alte foloase de la stat doar pentru ca e lenes si nu munceste pe oricat, preferand sa se tarasca cu banii moca de la fraierii platitori de taxe .

  3. Dragii mei, citind aceasta stire care nu spune nimic, gresiti! Sunt profitori, e drept,pentru ca avem un sistem politic corupt. Cand un sistem politic e corupt, avem functionari ai institutiilor statului,corupti. Insa stiti cu adevarat de cati bani au befeciat saracii Romaniei, cei handicapati? Nu! ,,Tovarasu” ministru isi da cu presupusul pentru ca functionarii inasrcinati cu acesasta problema nu si-au indeplinit atributiile de serviciu decat…superficial! Nu poti da vina pe..trantorii” care au furat din PIB-ul Romaniei 1,33 mld.lei! Cat s-a pierdut din PIB cu ,,trantorii functionari” ai Guvernului Romaniei?

  4. Greu de înțeles e cum s-a ajuns aici !Au trecut zeci de ani în care o groază de trântori au încasat sume de bani de la cei ce muncesc din greu și care sunt cei mai nedreptățiți .Pt.toți trântorii au participat și aleșii , și funcționarii statului , și,și,etc.Dece aș crede că se va face corect acum …în prag de alegeri , bla ,bla.

LĂSAȚI UN MESAJ