Gafa făcută de ambasadorul american Hans Klemm la Timişoara ridică mari întrebări

3291

„Ca primul stat din NATO la frontiera cu Rusia, atât timp cât agresiunile Rusiei vor continua, parteneriatul strategic din România şi Statele Unite va continua”, a declarat, în Aula Magna a Universităţii de Vest, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o la Timişoara, chiar în ziua în care au început alegerile prezidenţiale din SUA.

Acesta a vorbit despre alegeri şi viitorul Americii. Chiar dacă majoritatea politicienilor, începând cu preşedintele Iohannis au ţinut să precizeze, înainte de alegerile prezidenţiale americane, că parteneriatul strategic cu Statele Unite va continua, indiferent cine va câştiga, rezultatul surpriză pune într-o nouă lumină declaraţia ambasadorului american.

Donald Trump a declarat de nenumărate ori, în timpul campaniei electorale, că va stabili o relaţie mai bună cu Rusia şi cu preşedintele Putin. Iar dacă agresiunile Rusiei, despre care vorbeşte ambasadorul american, vor înceta, se nasc numeroase întrebări privind viitorul parteneriatului strategic. Care şi până acum pare să fie unilateral. Ca să nu mai vorbim despre faptul că, cel puţin la nivel oficial, parteneriatul strategic nu a fost niciodată legat de Rusia.

2 COMENTARII

  1. Cand a iesit invingator ,printre alti membrii ai stafului sau ,Trump ,a prezentat publicului si cativa fosti generali .Republicanii reprezinta marii industriasi , in principal, industria de razboi , nu vor ceda o baza americana ,pentru nimic in lume .Izolationismul american de care le-ar fi unora frica n-are logica .Nu mai suntem in 1900 ,toamna .Isolationismul ar insemna caderea fulgeratoare a economiei americane la coada clasamentului mondial .Orice pas inapoi al SUA ar insemna pierderi economice uriase . Trump este obligat sa pastreze pozitia de forta a SUA tocmai din cauza campaniei pe care a dus-o .Singurele modificari care le va face ,vor fi pe plan intern , unde il cred in stare sa distruga sistemul Obamacare si va umbla la taxe .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.