Funcționar al Fiscului trimis în judecată de DNA

234

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Aurorei Bădicel, inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (A.J.F.P.) Timișoara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în cursul lunii decembrie 2015, inculpata Bădicel Aurora a pretins în două rânduri de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro, din care a primit 2.000 euro și 20.000 lei, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.
”În același context, inculpata Bădicel Aurora a promis că-l va determina pe acesta să intervină pe lângă magistrații Curții de Apel Timișoara (prin concluzii proprii și influențarea judecătorilor din complet) pentru ca aceștia să dispună trimiterea unei cauze ce-l privea pe martor spre rejudecare la o altă instanță de judecată. În cauză s-a dispus instituirea popririi cu privire la sumele de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei Bădicel Aurora, într-un cuantum de 1/3 (o treime) din venitul lunar net, până la concurența sumei totale de 29.000 lei” transmite DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” mai spun procurorii anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ