24.4 C
Timișoara
duminică 23 iunie 2024

Frunză verde și-o țigară, contrabanda-i floare rară?…

Poliţiştii de frontieră au efectuat trei percheziţii domiciliare, într-un dosar de contrabandă.

În data de 12 martie 2016, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mehedinţi, la persoane implicate în săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile, fiind aduse la audieri 3 de persoane.
arma cu aer comprimatPercheziţiile s-au efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, acesta având ca obiect săvârşirea de către C. Gheorghe, M. Marcel şi V. Marian, toţi în vîrstă de 47 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi, a infracţiunilor de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile.
În urma percheziţiilor au fost depistate şi indisponibilizate 408 pachete cu ţigări netimbrate, mărcile Bond, Viceroy, Winston şi Marble,  o puşcă cu aer comprimat şi suma de 3358 lei.

În după amiaza zilei de 13 martie 2016, continuând acţiunile de combatere a traficului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră severineni au oprit în trafic, pe comunicaţia Turnu Severin – Vânju Mare, pe conducătorul unui autoturism Audi înmatriculat în Bulgaria.
La controlul autoturismului condus de cetăţeanul român T. Leonid, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj cantitatea de 600 de pachete cu ţigări marca Marble pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă.
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt detinate săvârşirii acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Zeci de șoferi teribiliști „și-au găsit leacul” vineri noapte

Șoferii prinși băuți la volan, pe străzile din Timișoara s-au ales cu amenzi, dar și cu permisul suspendat. În urma raziilor din trafic,  30 de...

Zăpușeală și furtuni, în acest sfârșit de săptămână, în Banat

În acest sfârșit de săptămână, vremea ca fi instabilă, va ploua scurt, pe alocuri, dar vor fi și furtuni cu fulgere, grindină și vijelii....

Citește și :