Frumoasa adormită, trezită de prinț, pe scena Teatrului „Merlin”

29

Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” a pregătit pentru spectatorii săi o nouă premieră, Frumoasa adormită. Este povestea binecunoscută a prințesei care cade sub puterea unei vrăji ce o va face să doarmă 100 de ani, până când un prinț din depărtări va reuși să o trezească printr-un sărut.

„Această poveste captivantă, cu intrigă, mister și lirism face parte din repertoriul de aur al fiecărui teatru pentru copii. Spectacolul oferit de Teatrul Merlin aduce, prin scenariu și prin scenografia maestrului Eustațiu Gregorian un plus de farmec, umor și candoare. Muzica însuflețește și conturează o lume interioară a fiecărui personaj care prinde viață prin talentul și dăruirea actorilor păpușari timișoreni pe care îi iubesc și îi admir de multă vreme pentru miracolul pe care îl creează de fiecare dată, pe scena minunată a păpușilor” , povestește Adela Moldovan, regizorul artistic al spectacolului.

Pornind de la un scenariu propriu, construit într-o proză rimată, ritmată, armonioasă și cu accente de umor, Adela Moldovan îmbogățește semnificațiile textului. Astfel, ursitoarele întruchipează calitățile esențiale feminine: frumusețea, darul muzicii și al dansului, dar și înțelepciunea. Iar dacă la acestea se mai adaugă și norocul, atunci putem spune că mica prințesă e gata să-și urmeze destinul fericit, chiar dacă Mătrăguna, ursitoarea cea rea, a încercat cu orice preț să-i schimbe soarta.

Spectacolul e construit pe două planuri: primul urmărește povestea clasică prin jocul fermecător al păpușilor, în timp ce al doilea aparține actorilor povestitori care cu vervă, emoție și mult haz înlesnesc călătoria micilor spectatori spre o lume magică în care minciuna, răutatea și prostia sunt întotdeauna învinse, iar norocul le surâde mereu celor„ mai buni, mai veseli, la suflet mai curați”.

Scenografia funcțională, păpușile uimitor de frumoase, create de maestrul Eustațiu Gregorian, cu umoru-i binecunoscut, fac ca spectacolul să fie interesant și îndrăgit din prima clipă. Un plus de farmec și candoare este adus de muzica semnată de compozitorul Dan Simion, dar și de coregrafia Mădălinei Ghiţescu Petre. Personajele prind viaţă în interpretarea actorilor : Octavia Petrișor/Olivera Iovanovici, Robert Copoț, Mădălina Toderaș, Mădălina Ghițescu Petre, Marko Adzic, Cristian Brătoiu, Raul Bastean/ Diana Boboc. Asistența de scenografie a spectacolului este semnată de Bajko Attila.

Reprezentanțiile au loc duminică, 3 noiembrie 2019, atât de la ora 11:00, cât şi de la ora 12:30, la sediul Teatrului „Merlin”.

LĂSAȚI UN MESAJ