11.6 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Frigul și ninsorile se reîntorc în Banat

Cod galben de viscol în România. Miercuri, meteorologii au emis o avertizare privind intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în regiunile joase, dar și ninsori în zonele montane din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Meteorologii anunță modificări semnificative ale vremii în perioada cuprinsă între 24 ianuarie, ora 16, și 26 ianuarie, ora 10. Se anticipatează intensificări ale vântului, precipitații mixte și fenomene de polei în zonele joase, cu ninsori predominante la munte, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Precipitațiile se vor extinde

Începând de miercuri, 24 ianuarie, după-amiaza, aria precipitațiilor va înregistra o creștere progresivă și temporară în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Previziunile indică precipitații mixte, incluzând ploi, lapoviță și ninsori, în special în noaptea de miercuri spre joi, 24/25 ianuarie. În anumite zone vor fi depuneri de polei.

Schimbări în zonele montane

În zonele montane, ninsorile vor fi predominante, cu cantități de apă estimate între 15 și 25 l/mp. De asemenea, se preconizează formarea unui nou strat de zăpadă. Vântul va înregistra intensificări temporare, în special la altitudini mai mari, unde rafalele pot depăși 60…80 km/h. Aceste condiții pot afecta semnificativ transportul și activitățile desfășurate în zonele montane.

Cod galben de viscol până la sfârșitul săptămânii

Intensificările ale vântului nu se vor opri aici și se vor menține până la sfârșitul săptămânii, afectând în mare parte întreaga țară. Meteorologii au emis un cod galben de viscol pentru zonele montane, în special la altitudini de peste 1700 m, între 24 ianuarie, ora 18, și 26 ianuarie, ora 10. Vântul va sufla cu intensificări, având rafale între 80 și 100 km/h, însoțite de ninsori viscolite, ceea ce va limita vizibilitatea în anumite zone.

Sezonul rece se prelungește până în luna martie

Meteorologii au anunțat că sezonul rece se va prelungi până în luna martie. Vom avea parte de ninsori bogate și în prima lună de primăvară. Iarna se va face simțită în prima parte a lunii martie când vremea se va răci. Termometrele vor afișa temperaturi negative până în jurul datei de 22 martie, iar vremea va fi capricioasă.

Cu toate acestea, sunt de părere specialiștii, iarna se va duce undeva pe la jumătatea lui martie. Ultima ninsoare este anunțată pe 13 martie, urmând ca după această dată temperaturile să crească.

Sursa: https://evz.ro/

Alte subiecte :

Spălări și lucrări la rețelele Aquatim

Luni, 26 februarie, între orele 9-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Meziad. Lucrările fac...

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare...

Lupul polar

Citește și :