20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Francofonii din Timișoara, sărbătoare cu haiku și… mici crime inocente

Institutul Francez din Timişoara propune pentru ZIUA FRANCOFONIEI un PICNIC POETIC, vineri, 18 martie, între orele 12 – 14, în Grădina Institutului Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr. 46), și spectacolul „AUTO-PSY” (mici crime inocente), prezentat de asociaţia AMIFRAN, Arad, după Gérald Gruhn şi Vasile Leac, tot pentru vineri, 18 martie, dar de la ora 19, la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” Timişoara (str. Alba Iulia nr. 2).

Şi în acest an, luna francofoniei este marcată de Haiku noi, picnicul francofon de talie națională, care va avea loc în același timp, în 20 de localități din ţară.
Scopul este de a reuni tinerii francofoni cu personalități din lumea diplomatică, instituțională și de afaceri în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce privește limba franceză, francofonia în România și de a promova multilingvismul.
Haiku-urile vor fi publicate în limba franceză, în rețelele de socializare.
De la ora 14, se pot posta poemele și pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #Haikunoi2016.

”Luaţi doi copii adorabili, un băiat şi o fată, eliberaţi-i de una – două valori fundamentale nu foarte importante atâta timp cât sunt esenţiale, lăsaţi-i să se macereze câţiva ani în solitudinea lor şi veţi realiza cei mai inocenţi criminali în serie din istoria crimei” – spune Gérald Gruhn despre spectacolul „AUTO-PSY” (mici crime inocente).
Un spectacol plin de nuanţe şi cruzime. Motiv să mori de râs sau de şoc.
Spectacolul este în limba franceză, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :