Francezii vin să spună poveștile fabricilor din Timișoara…

298

Proiectul Poveştile fabricilor este propus de o echipă pluridisciplinară din Franţa, Floriane Spinetta – fotograf şi Aymeric Jeudi – istoric, care vor lucra în cadrul unul workshop cu o echipă formată din studenţi ai Universităţii de Vest şi ai Universităţii Politehnica din Timişoara.
Floriane Spinetta este invitată în rezidenţă de Institutul Francez din Timişoara, în perioada 29 februarie – 9 martie 2016.

Proiectul interdisciplinar reprezintă o oportunitate de a readuce în lumina publicului nestemate de altă dată ale industriei locale, prin intermediul diferitelor proiecte artistice de ocupare a spaţiului public, având  industria ca element central al vieţii din Timişoara, care a animat viaţa cotidiană a mii de muncitori timp de două secole şi a modelat un peisaj urban aparte pe care se cuvine păstrat şi pus în valoare.
Înscriindu-se într-o căutare de indicii, proiectul Poveştile fabricilor îşi propune să se intereseze de perspectivele lăsate de acest patrimoniu industrial.
Prin fotografie, video, desen, instalaţie, artista doreşte să reflecteze împreună cu studenţii la aceste spaţii urbane, la aceste clădiri.

Rezultatul reflectărilor va putea fi admirat în cadrul unei expoziţii de grup, în perioada 8-22 martie 2016, la Ambasada (str. Anton Seiler nr. 2), expoziţie care va fi vernisată marţi, 8 martie, ora 18.
Proiectul se adresează publicului larg, iar accesul la eveniment este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ