Fragmente dintr-o comunitate de romi întorşi din străinătate. Sătenii, terorizaţi: „Se plimbă nestingheriţi, nu respectă nicio regulă”

25948

O amplă acţiune a fost organizată joi, 19 martie, într-o comună din judeţul Vâlcea unde peste 100 de persoane de etnie romă s-au întors acasă din străinătate, din zone afectate de coronavirus.

Măsura a fost luată după ce localnicii au început să fie terorizaţi de comunitatea romă din satul Lunca şi au început să facă sesizări la Primăria Bujoreni – Vâlcea potrivit cărora noii veniţi nu respectă legislaţia în vigoare privind limitarea răspândirii coronavirusului – se plimbă prin comună fără griji, fac cumpărături şi nu stau izolaţi la domiciliu.

Sătenii susţin că le este pur şi simplu teamă ca vecinii lor întorşi recent din străinătate să nu-i contamineze cu noul coronavirus.

„Bat în porţi, se bat între ei, urlă, ne ameninţă că ne dau şi nouă virusul. Ne este teamă. Se plimbă liberi pe străzi şi prin magazine, fără să aibă nicio remuşcare, fără să le pese de consecinţe, de ce aud la televizor, ca noi toţi. Şi dacă primesc amenzi, ce dacă? Oricum nu le plătesc. Au zeci de amenzi neplătite, mulţi dintre ei. Şi se eschivează că nu au de unde. Şi nimeni nu are ce să le facă. Că n-au proprietăţi pe numele lor. Mergeţi la Primărie şi vedeţi dacă ce vă spunem noi este sau nu adevărat. Pentru ei singura soluţie ar fi puşcăria, fiindcă izolarea nu o respectă oricum niciunul”, susţin localnicii.

Că nu respectă măsurile impuse s-a văzut inclusiv cu ocazia controlului de joi, 19 martie, când mulţi dintre cei vizaţi au ieşit pe străzi, curioşi să vadă ce se întâmplă şi dornici să-i ironizeze pe reprezentanţii instituţiilor de control, în ciuda insistenţelor cu care erau rugaţi să se întoarcă pe proprietăţile lor.

„Dumneavoastră nici măcar nu aveţi forţe de ordine, precum austriecii. Păi când ăia ne-au pus pistoalele la frunte, n-am mai spus unul pâs!”, au spus romii râzând.

sursa – adevarul.ro

2 COMENTARII

  1. Au zis cu gura lor „Dumneavoastră nici măcar nu aveţi forţe de ordine, precum austriecii. Păi când ăia ne-au pus pistoalele la frunte, n-am mai spus unul pâs!”
    Atat stiu ei. Doar cu violenta ii potolesti.

LĂSAȚI UN MESAJ